Böcker utgivna på Fantasi & Fakta

Varför blir det fint när man krattar? En feelgood-bok av Carl Joakim Britta Hedström

Varför blir det fint när man krattar?

En hjärtvärmande och rolig feelgood-roman om en katt, en Ikea-säng och världens mest udda par.

Lotorpsmetoden – andning, massage och triggerpunkter – skriven av Janne och Malin Karlsson

Lotorpsmetoden

Den här boken visar hur kroppen fungerar och hur andningsövningar, stretchning och massage kan hjälpa mot olika krämpor.

Å ena sidan - en bok med det knasiga syftet att få till en mer balanserad politisk debatt, av Lars Stjernkvist och Sverker Wadstein (framsid, e-bok)

Å ena sidan

Om du upplever att vi har ett sunt politiskt klimat i vårt land kan du sluta läsa nu.

Toppa ditt hagelskytt

Toppa ditt hagelskytte

Kan du peka kan du skjuta hagel. Det här är en bok för dig som är nybörjare och vill lära dig grunderna i hagelskytte eller är erfaren skytt och nyfiken på att lära dig mer.

Specialsök med hund

Specialsök med hund

Den här boken innehåller övningar och tips för hur du och din bästa vän kan börja träna specialsök.

Konsten att vara vuxen

Konsten att vara vuxen

I den här boken berättar terapeuten Sverker Wadstein om dramatriangelns roller: Offer, Räddare och Förövare. Vem är du och vilka har du omkring dig? Och går det att bryta invanda mönster? 

För evigt hästtjej, en bok av Karin Semberg

För evigt hästtjej

För evigt hästtjej sammanfattar de bästa tipsen för nyblivna hästägare, sådana som har ridit några år och för dem som vill veta hur det är att äga en häst.

Min pappa superhjälten

Min pappa superhjälten

En inspirerande sagobok om att vara ledsen? Nu finns den! Det här är en bok som hjälper dig att sätta ord på hur det är att må dåligt. Ovärderligt när du vill berätta om psykisk ohälsa för barn.

Ledarskap i offentlighet

Ledarskap i offentlighet

Boken belyser och ger de kunskaper som behövs för chefer eller styrelseledamöter i offentlig verksamhet.

Prata med barn i sorg

Prata med barn i sorg

Prata med barn i sorg är en enkel handbok som kan summeras i en enda mening: Så här gör du för att prata sorg med barn – här och nu.

Pa Sandberg - En handbok om fötter

En handbok om fötter

När vi tar hand om fötterna tar vi hand om hela kroppen. Så den här boken handlar om hälsa, ur ett nytt perspektiv. 

Scaleups - de dolda hjältarna i Sveriges välfärdsreserv

Scaleups

Vem ska dra nytta av alla innovativa företag med en exponentiell tillväxt? Det är frågan som tio företagsinkubatorer och science parks under många år har jobbat med under varumärket Swedish Scaleups.

 

Din växande värld, av Jörgen Rundgren och Göran Rumenius

Din växande värld

Din växande värld är en handbok i hur du på ett effektivt sätt förbättrar din förmåga att lära dig nya saker. Den kopplar sitt budskap både till författarnas praktiska pedagogiska erfarenheter och till aktuell hjärnforskning.

Framgångsrik försäljning – från bra till världsklass, av Johan Lindahl

Framgångsrik försäljning

Det här är boken för alla som träffar kunder – oavsett om du ser dig själv som säljare eller inte. Den riktar sig lika mycket till receptionister, butiksbiträden, vårdpersonal, revisorer och vaktmästare som till säljare, försäljningschefer och marknadschefer.

En pekbok för småfulla

Pekbok för småfulla

Den här roliga boken utmanar några av de vanligaste fördomarna om alkohol. Varför då? För att vi ska börja prata om alkohol. Om hur vi faktiskt har det, vi som gillar att dricka.

Mediehjälpen

Våga leda med hjärtat

Våga leda med hjärtat är en självcoachande ledarskapsbok. Den innehåller 21 berättelser och coachingsteg. Kanske inte alla berör dig. Men kanske någon.

Lysande stjärnor på en nattsvart himmel, av Ulrika Borén

Lysande stjärnor på en nattsvart himmel

En bok om Ulrika, som fick en hjärntumör och svår epilepsi – och hur hon tog sig igenom det. Boken andas hoppfullhet och vill vara ett stöd för personer som genomgår en svår period i livet. Vissa delar är oredigerade dagboksanteckningar.

Lilla fruntimrets trädgård

Lilla fruntimrets trädgård

Gunilla Dahlgren har ritat och berättat om Lilla fruntimret i 33 år. Det här är hennes 19:e bok med helt nya teckningar och kåserier, främst på temat trädgård.

Svenssons svindlande affärer - snilleblixten som räddade Kolmården

Svenssons svindlande affärer

Kolmårdens djurpark är ett bra exempel på ett makalöst, svenskt entreprenörskap. Här beskriver grundaren Ulf Svensson hur det gick till när han lyckades realisera sin vision.

4 råd - för oss som gillar genvägar, Östsvenska handelskammaren

4 råd

Den här boken serverar dig genvägar till nya kunskaper. Boken är gjord på uppdrag av Östsvenska Handelskammaren.

Hackathon – upplev det kreativa kaoset på East Sweden Hack

Hackathon

I boken Hackathon – upplev det kreativa kaoset på East Sweden Hack får du följa med bakom ridåerna på evenemanget. Lär dig mer om vad ett hackathon är, vad nyttan med det är och hur du arrangerar ett själv.

Övertygande kommunikation, av Jörgen Rundgren och Linn Nordström

Övertygande kommunikation

Att hålla en presentation är en sak. Att göra det och samtidigt vara övertygande, trovärdig och säker – det är en annan femma. I den här boken lär du dig bland annat att förbereda dig, anpassa presentationen efter publiken och att bota din rampfeber.

I am pure love

I am pure love

Ett verktyg för att ta nästa steg på din livsresa. Boken innehåller 52 texter som var och en handlar om en positiv mänsklig egenskap eller känsla som är viktig för din personliga utveckling.

Boken Community, av Linköping Science Park

Community

Från evenemang för tonåringar till initiativ från regeringskansliet och samarbeten mellan några av Sveriges största företag. Alla använder de samma verktyg för att ge människor en större mening och något att samlas kring – communityn.

På vandring i en öm vardag

På vandring i en öm vardag

Den sanna berättelsen och bilderna från en far-och-son-vandring från Söderköping till Venedig.

Kusinligan på sommarlov

Kusinligan

Kusinligan på sommarlov är en vackert illustrerad barnbok om fyra kusiners äventyr på landet. Barnen har sommarlov och gör en massa roliga saker – åker på cykelsemester, tältar, letar efter kattungar och har kalas.

Mediehjälpen

Mediehjälpen

Utvecklingen inom traditionella och sociala medier sker rasande fort. Många riskerar att synas i fel sammanhang, eller att inte nå fram i bruset. Hur ska du synas och samtidigt hantera kriser om de uppstår? Svaren finns i den här boken.

Promille - drick smartare

Promille - drick smartare

Blev det lite för mycket i fredags? Funderar du över ditt drickande? Eller har du en anhörig som dricker för mycket ibland? 

Boken Lyckas som kreativ företagare, av Regionförbundet Östsam

Lyckas som kreativ företagare

Den här boken vill ge dig någonting långsiktigt: En verktygslåda med idéer, inspiration och konkreta tips till hur du kan lyckas som företagare i kulturella och kreativa sektorn.

Handelskammaren: Kompetens för tillväxt

Kompetens för tillväxt

I boken om Kompetens för tillväxt beskrevs ett projekt som Östsvenska Handelskammaren drev för att öka samarbetet mellan näringslivet och högskolan/universitetet.

Vackra själar dör aldrig

Vackra själar dör aldrig

En liten finstämd bok om sorg när man mist en fyrbent vän. En tröstebok för att kunna gå vidare i livet och kunna minnas alla fina stunder och allt tokroligt som bara händer när man släpper in ett djur i sitt liv.

Lilla fruntimret 50+, av Gunilla Dahlgren

Lilla fruntimret 50+

Lilla fruntimret upptäcker att det är skönt att ha lämnat småbarnstiden och dusterna med tonåringarna bakom sig. Äntligen kan hon njuta av livet i fulla drag. Och det är inte svårt att hitta glädjeämnen!

Getingfällor och norsk karaoke

Getingfällor och norsk karaoke

Dryckesvisor, tips för grillningen och picknicken, kluriga spel och pyssel. Och inte minst ett utmärkt tips på getingfälla. Kort sagt en passande sommargåva till anställda, kunder och som gå-bort-present.

God jul

God jul

En presentbok som passar i vintertid med dryckesvisor, recept och givetvis även julsagor.