Min pappa superhjälten

Min pappa superhjälten, skriven av författaren Emil Arnell

En inspirerande sagobok om att vara ledsen? Nu finns den! Det här är en bok som hjälper dig att sätta ord på hur det är att må dåligt på insidan.

För många människor är det svårt att prata om psykisk ohälsa, och om känslor över huvud taget. Särskilt svårt kan det vara att prata med barn. Emil Arnells pappa talade inte om för familjen att han mådde dåligt. Och till sist tog han sitt liv.

Det var när Emil Arnells dotter började ställa frågor om sin farfar som Emil fick idén till boken.

”Jag hade svårt att förklara hur ledsen farfar varit och vad som hade hänt. Det var då jag började skriva boken Min pappa superhjälten”, säger Emil Arnell. ”Det finns ju manualer för precis allt, så varför finns det inte en bok som hjälper oss att förklara hur det är att må dåligt? Barn behöver få veta att även vuxna blir ledsna och att det är helt normalt.”

Boken riktar sig till föräldrar och lärare som vill prata med barn om hur viktigt det är att sätta ord på våra känslor. Den vill hjälpa till att förklara hur det är att må dåligt på insidan och att våga prata om psykisk ohälsa.

Boken har granskats av terapeuter och förskolepersonal.

Boken är slutsåld men finns på en del bibliotek. Prova också i antikvariat och Bokbörsen.

 

Format: Inbunden, 225 x 175 x 9 mm
ISBN: 9789188489197
Antal sidor: 27
Språk: Svenska
Varför blir det fint när man krattar? En feelgood-bok av Carl Joakim Britta Hedström

Om författaren

Emil Arnells pappa tog sitt liv när Emils dotter var nyfödd. Nu är hans dröm att hjälpa människor som mår dåligt att sätta ord på sina känslor. Emil är bosatt i Karlstad och det här är hans första bok. Hans kusin Johanna Arnell har gjort illustrationerna.

Recensioner

”Berättelsen om Helmer och hans pappa ger en bra ingång till att prata om känslor med barn och visa dem att det inte alltid syns att man är ledsen eller mår dåligt.”
– Pedagoger på Södra Råtorps förskola

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

Pressmaterial

Bokens framsida

Emil Arnell 1 (foto Helena Christerdotter)

Emil Arnell 2 (foto Helena Christerdotter)

”Denna bok visar barn att vuxna kan må dåligt i själen ibland. Och att vi behöver prata med varandra när vi mår dåligt.”
– Britta Asplund, samtalsterapeut och lärare