Prata med barn i sorg

Framsidan av boken Prata med barn i sorg, skriven av författaren Eva Gerger

Det här är en enkel handbok som lär dig hur du pratar om sorg med barn. Den vänder sig främst till människor som arbetar med barn inom vård, skola och omsorg. 

Döden är tabu i vårt samhälle, något vi helst undviker att tala om. Ännu svårare blir det för omgivningen när barn drabbas. Men vi hjälper inte barnen med vår tystnad. Det säger socionomen och samtalsterapeuten Eva Gerger som nu skrivit en bok i ämnet.

Det är på grund av kärlek och omtanke vi undviker att prata om döden, eftersom vi tror att det förvärrar situationen. Det är helt fel menar Eva Gerger, som har trettio års erfarenhet av att stötta barn som förlorat en förälder.

Prata med barn i sorg kan summeras i en enda mening: Så här gör du för att prata sorg med barn – här och nu.

Format: Inbunden, 185 x 130 x 14 mm
ISBN: 9789188489067
Antal sidor: 110
Språk: Svenska

Om författaren

Eva Gerger är socionom med 30 års erfarenhet av samtal med barn och vuxna. Hon har stor erfarenhet av sorgbearbetning och krishantering. I 20 år arbetade Eva inom den avancerade hemsjukvården med den huvudsakliga uppgiften att stötta såväl patienter som deras anhöriga både före och upp till ett år efter dödsfall.

Recensioner

”I boken förmedlar författaren på ett rakt och tydligt sätt hur vi bör prata med barn om död och sorg. […] Boken är mycket bra med tydliga exempel och konkreta råd.”
– Therese Nordholm, BTJ-häftet 13 2018

”Boken är lättläst och innehåller många tankar för oss vuxna att begrunda. Vi på Randiga Huset kan varmt rekommendera den.”
– Randiga huset (en ideel verksamhet med syftet att ge stöd till barn och familjer som har eller kommer att förlora en viktig person i dödsfall)

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

”Författaren beskriver det ofattbara med en sådan självklarhet att jag förundras över hur det är möjligt att avsked, död och sorg inte alltid går till på detta vis.”
– Jan Pålsson, socionom och legitimerad psykoterapeut