Å ena sidan – en bok med det knasiga syftet att få till en mer balanserad politisk debatt

Å ena sidan - en bok med det knasiga syftet att få till en mer balanserad politisk debatt, av Lars Stjernkvist och Sverker Wadstein (framsid, e-bok)
Om du upplever att vi har ett sunt politiskt klimat i vårt land kan du sluta läsa nu.

Det sägs ofta att politik handlar för mycket om spelet. Om själva maktkampen snarare än sakfrågorna. Att det är en valrörelse som aldrig tar slut. Det är inget problem för den som älskar valrörelser mer än allt annat. Men för oss andra är det ett bekymmer att polariseringen ökar.

Missförstå oss inte. Vi vill inte att politiken ska vara som ett enda stort kramkalas, där vi efter väljarnas slutsignal på valnatten förenas i ett grupparbete. Skillnader, konflikter och maktkamper är ofrånkomliga. Men det måste finnas en rimlig balans.

Därför skrev vi den här boken. För dig som vill se en förändring i debattklimatet.

Format: Inbunden, 190 x 131 x 12 mm
ISBN: 9789188489234
Antal sidor: 95
Språk: Svenska

Om författarna

Under gymnasietiden i Motala cyklade Lars Stjernkvist en höstkväll till sitt första möte med det socialdemokratiska ungdomsförbundet. Det blev starten på ett politiskt engagemang som tog honom till riksdagen och uppdraget som partisekreterare och så småningom till kommunalpolitiken i Norrköping.

Politiken har varvats med journalistik och statliga uppdrag, bland annat som generaldirektör för Integrationsverket.

Lasse är väldigt mycket Norrköpingsbo. Här fann han sin hustru Laila. Det är här han cyklar runt och njuter av kultur- och idrottslivet. Och det är här han bor sedan i början av 1980-talet, då ett jobb på tidningen Folkbladet fick honom att lämna Motala.

Med den här skriften hoppas Han med håret få ännu fler chanser att stanna upp och diskutera stort och smått med människor han möter.

Sverker Wadstein är en välkänd profil inom ledarskap, konflikthantering och familjerådgivning. Han anlitas sedan många år som relationsexpert av Sveriges Radio P4 och olika tidningar.

Sverker är bondsonen som gick fordonsteknisk linje på gymnasiet och jobbade som reparatör för att sedan byta bana och börja läsa teologi. Studierna förde honom till North Park University i Chicago där han inriktade sig på kurser inom psykologi och familjeterapi. Under 1990-talet jobbade han som pastor i Missionskyrkan innan han startade sitt företag.

Han är sedan trettio år aktiv i Liberalerna i Norrköping, där han tidigare hade rollen som gruppledare i kommunfullmäktige och ledamot i kommunstyrelsen.

Sverker har tidigare skrivit boken Konsten att vara vuxen – livet i Dramatriangeln.

”Genialt praktiska råd för den som skyr polarisering.”
– Widar Andersson, Folkbladet