Varför blir det fint när man krattar?

Varför blir det fint när man krattar? En feelgood-bok av Carl Joakim Britta Hedström

När Richard lägger sig för att provsova en säng på Ikea har han ingen aning om att det för alltid ska förändra hans liv. Snart kommer han inte längre att leva ensam och instängd i sig själv, utan dras ut på de vardagsäventyr som livet är fullt av.

Mötet på Ikea blir upptakten till en hjärtevärmande berättelse som också handlar om en nyfiken kille som dyker upp från ingenstans, en gubbe som har fått nog av falska vänner, en hungrig katt, ett antal grodor och ett ex som har börjat hitta sig själv. En historia där relationer, förvirrade tankar och inte minst de många användningsområdena för toaletter tillåts ta plats.

Joakim Hedströms debutroman är en hyllning till vardagens små händelser, där det ofta är de små detaljerna som ger den stora underhållningen. Det är en pricksäker feelgood-berättelse om att hitta det du aldrig letade efter, i samma anda som En man som heter Ove och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Format: Pocket
ISBN: 9789188489289
Antal sidor: 352
Språk: Svenska

Om författaren

Som tioåring fick Joakim Hedström en skrivmaskin av sina föräldrar. En tung, grön metallkonstruktion som gick att bära med sig i ett hårt fodral. Från den dagen ville han bli författare. Han såg sig sitta i en sliten fåtölj i ett engelskt bibliotek, röka pipa och kanske skriva ett ord eller två om dagen.

Vid 35 års ålder debuterade Joakim som författare av fackböcker. Hittills har det blivit ett femtontal böcker. Varför blir det fint när man krattar? är Joakims första skönlitterära bok. Han bor i Norrköping med sin fru, katt och två barn.

Recensioner

”Jag är av åsikten att vi behöver fler böcker där figurerna är vänliga mot varandra, gör sitt bästa och lyfter varandra genom tillkortakommanden och misstag. Det är inte en moralisk hållning egentligen, snarare än motvikt till hur berättelser i stort drivs framåt idag. Därför är det med extra stor glädje jag läser Varför blir det fint när man krattar?
– Martin

”Älskar ditt härliga och oväntade sätt att formulera dig, och framförallt har du lyckats skapa karaktärer som jag genuint bryr mig om.”
– Mia

”En feelgood-roman som inte går att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa den.”
– Thomas

”Vilken härlig bok! Jag har både skrattat och varit smått frustrerad, men allra haft ett stort leende på läpparna. Karaktärerna fascinerar mig, de är intressanta att läsa om, och flera gånger handlar de oväntat vilket gör boken ännu mer intressant att läsa.”
– Emelie

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

Pressmaterial

Bokomslag (framsida, pdf)
Bokomslag (3d, jpg)
Joakim Hedström, 1 (foto Crelle)
Joakim Hedström, 2 (foto Crelle)

”Fantastiska personbeskrivningar! Jag lärde känna samtliga karaktärer väldigt bra, även de jag bara träffade korta stunder och inte alls pratade så mycket med.”
– Eva