Lysande stjärnor på en nattsvart himmel

”Jag måste verkligen sluta googla.

Hittade trådar i lite olika forum på internet, där epileptiker diskuterar med varandra och artiklar av och med människor som gjort ingrepp i huvudet. Och jag vill varken vara epileptiker eller operera hjärnan efter att ha läst allt vad alla skriver.”

Ulrika Borén skriver om en tid i livet då hon fick en hjärntumör och mycket besvärlig epilepsi. Hur hon hanterade beslut, sorg, ångest och operation – men också hur hon valde att känna och tänka kring glädje, framtid och livet.

I dag är hon friskskriven och arbetar bland annat med att hjälpa andra människor att hitta energi och livskraft för att kunna få ut så mycket som möjligt av livet.

Innehållsförteckning

Förord
Mitt liv förändras
När allt blir nattsvart
Ändra riktning
Beskedet
Beslutet
Operationen och tider efter
Friskskriven

Recensioner

”Lysande stjärnor på en nattsvart himmel kan säkert ge hopp och vara till stöd för personer som genomgår en svår period i livet. Vissa delar är oredigerade dagboksanteckningar och ger boken känslofylld äkthet.”
– Pia Holmström, BTJ-häftet

”Så mycket hopp. Berättelsen är verkligen en starkt lysande stjärna! ”
– Sverker Wadstein, samtalsterapeut Bra Relationer

Om författaren

Ulrika Borén har akademisk bakgrund i beteendevetarämnen, samhälls- och kulturanalysprogrammet och en examen i pedagogik. Hon är utbildad inom motiverande samtal och lutar sig mot kognitiv beteendeteori i coaching och samtal. Hon är också diplomerad mindfulnessinstruktör.

Om boken

Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 119
Utg.datum: 2014-08-25
Medarbetare: Polhammar, Lena (form)
Storlek: 190 x 135 x 15 mm
Vikt: 239 g
ISBN: 9789186951115