Promille – drick smartare

Blev det lite för mycket i fredags? Funderar du över ditt drickande? Eller har du en anhörig som dricker för mycket ibland?

Promille är den första svenska handboken för personer med riskbruk av alkohol. Här får du lära dig mer om hur alkoholproblem utvecklas och vilken risk ditt nuvarande drickande innebär. Genom att följa bokens rekommendationer kan du lägga grunden till ett hälsosamt förhållande till alkohol.

I den här personligt skrivna boken blandas vetenskapliga fakta med berättelser ur verkliga livet. Alla med en relation till alkohol kan ha nytta av Promille.

OBS! Den här e-boken har utgått. Den har skrivits om och getts ut som Glasklart – drick smartare på vårt systerförlag. Glasklart finns både som vanlig bok och e-bok. Bokhandelslänkarna går till den reviderade utgåvan.

Innehållsförteckning

Förord
Bruksanvisning
Har du ett riskbruk? Kolla med AUDIT
Fakta och statistik om alkohol
Varför dricker vi?
Är du orealistiskt optimistisk?
Vad är alkoholproblem och hur uppstår de?
Risk- och skyddsfaktorer
Drick smartare!
Personliga riskfaktorer
Hjärnan
Hur man utvecklar alkoholproblem
Vad är alkoholism?
Självdiagnosticering
Hur går du vidare?
För dig som är anhörig
Ord och definitioner
Lästips och referensförteckning
Övningar
Författarens tack

Recensioner

”Äntligen en bok som vi som arbetar med alkohol- och drogrelaterade ärenden på arbetsplatserna har nytta av i vårt arbete.Tack Anna! Boken kommer att göra nytta i både det förebyggande arbetet och i arbetet att skapa insikt hos dom som vi behöver hjälpa till olika insatser.”
– Bo Bergdahl,QEHS Director, Bergteamet

”Äntligen kommer en bok alla kan läsa för att förstå vad beroende är. Anna Sjöströmsbok är ett måste om du någon gång varit i kontakt med beroende eller undrar om du eller någon i din familj eller vänkrets har ett destruktivt beteende. Denna bok hade jag behövt för många år sedan. Tack Anna! Tack!”
– Janique Svedberg,Författare och Recovery Coach,Road to Recovery

Smakprov

Läs ett smakprov (epub)

Om författaren

Anna Sjöström har över tjugo års erfarenhet av att hjälpa människor att dricka mindre. Hon är i grunden lärare och journalist och är författare till flera böcker inom missbruksområdet. Genom sitt företag Promilletanten AB erbjuder Anna föreläsningar och utbildningar med fokus på hur man kan förebygga alkoholproblem.

Pressbilder

Promilletanten Anna Sjöström (fotograf Kajsa Stina Romin)
Promille – drick smartare (bokens framsida)

Om boken

E-bok
Språk: Svenska
Antal sidor: 144
Utg.datum: 2019-01-09
ISBN: 9789188489081