För evigt hästtjej

För evigt hästtjej sammanfattar de bästa tipsen för nyblivna hästägare, sådana som har ridit några år och för dem som vill veta hur det är att äga en häst. Här får du tips på allt från dess att du börjar tänka på att skaffa häst till det är dags att ta avsked.

Karin Semberg har ridit i mer än femtio år. Trots att gården hon bor på och hästarna hon äger innebär ett extra halvtidsjobb – utöver vardagen som ledarskapskonsult – är det här livet som hon har valt och behöver. Det här är hennes bok om kärleken till hästarna.

 

Innehållsförteckning

Förord
Lite historik
Kostnader och arbetsinsatser
Vision, mission, passion – en egen häst
Matchning person och häst
Att köpa häst
Att lära känna sin häst
Låt inte hästen flytta på dina fötter
Stallet, ridvägar och ridhus
Stallet, hagar och paddock
Sommarbete och foder
Långsiktig hållbarhet
Egen hästgård – en livsstil
Lagom involverande
Slutord
Källor och inspiration
Om författaren

Recensioner

En bok för den ”som vill ta klivet från lektionsridning till att köpa en egen häst, eller kanske till och med en liten hästgård. En sådan bok behövs verkligen, för det klivet är gigantiskt. […] Ridläror och böcker om hästskötsel går det tjugo på dussinet, men här får läsaren svar på andra väl så viktiga frågor.”
– Nathalie Dumon Nance, BTJ-häftet nr 24, 2021

”Karin Semberg har en låååång erfarenhet av hästen som sällskapsdjur i ridning och körning framförallt och koncist och välformulerat delar hon med sig av erfarenheterna, ibland dyrköpta och alltid både tidskrävande och kostsamma.”
– LS, Tranås-Posten, 17 november 2021

”Här får du lära dig hur hästar tänker och fungerar samt hur du som ryttare får hästen att må bra så att den kan utvecklas.”
– Gustaf Nyblaeus, ryttare med lång erfarenhet av tävlingar och inridning av unghästar

”Personligt, klokt och mycket varmt. Här har du en bok som förklarar hur du gör ditt hästägarliv enklare och mycket roligare.”
– Eva Netterberg, ordförande Ridskolornas Riksorganisation

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

Om författaren

Karin Semberg är aktiv ryttare, kusk och hästägare sedan 50 år och bor på en mindre hästgård utanför Tranås. Tillsammans med sin dotter äger hon fyra hästar; ett svenskt halvblod, en New Forest, en Connemara och ett Gotlandsruss.

Karin Semberg har mer än 25 års erfarenhet av chefsbefattningar från sex kommuner med varierande storlek och karaktär i tre regioner. Hon är certifierad ledarskapscoach och har genomgått mentorprogram samt är diplomerad styrelseledamot.

Pressbilder

Bokomslag Karin Semberg (foto Lasse Hejdenberg)